Veneretki Soisalon ympäri 2007

6.7.2007

Lähdettiin ajelemaan kotisatamasta puoli kahdeksan jälkeen illalla Vehmersalmelle, jossa oltiin puolen yön maissa. Matkaa kertyi 20,9 meripeninkulmaa.

7.7.2007

Tyhjennettiin Vehmersalmelta lähtiessä septitankki ja tankattiin polttoainetta. Aamupäivällä keli oli kovin sateinen ja näkyvyys oli heikko. Onneksi lomalla ei ole kiire mihinkään ja voitiin odotella sateen loppumista. Iltapäivällä yhden jälkeen jatkettiin matkaa Vehmersalmelta kohti Karviota. Kanavan alajuoksulle saavuimme noin puoli kuudelta. Karviolla polttoaine oli hieman edullisempaa kuin Vehmersalmella, joten tankkaisimme tankin täyteen. Neljän jälkeen jatkettiin matkaa vielä Heinäveden satamaan, jonne ei ollut kuin 5 meripeninkulmaa matkaa.

8.7.2007

Aamulla kymmenen aikaan jatkettiin matkaa Heinäveden satamasta rantaväylää pitkin. Kanavien jälkeen pysähdyttiin yhden jälkeen iltapäivällä Pilpan alajuoksulla. Ennen kolmea jatkettiin matkaa kohti Oravia. Seitsemän maissa tultiin Oravin satamaan, jossa saimme kylkikiinnityspaikan. Oravissa oli otettu uusi hinnoittelujärjestelmä käyttöön, sillä kylkikiinnityspaikasta veloitettiin enemmän kuin aisa- tai poijupaikasta. Illalla käytiin saunomassa Oravin saunassa, joka on yksi parhaita Saimaan alueella.

9.7.2007

Aamulla puoli yhdentoista maissa suunnattiin veneen keula Savonlinnaan, jonne matkaa kertyi 23,3 meripeninkulmaa. Olimme Casinon vierasvenesatamassa ennen kolmea mutta poijut olivat jo käytännössä tupaten täynnä. Ilmeisesti sateesta johtuen moni oli satamassa useamman päivän. Saatiin kuitenkin veneen keula kävelysillan edessä olevaan laituriin laskemalla perästä ankkuri. Iltakävelyllä huomasin, että myös Törninpyörän satamassa oli paljon veneitä.

10.7.2007

Seuraava päivä oltiinkin sitten Savonlinnassa. Kaupoilta tultaessa käytiin jututtamassa Perttiä Savonlinnan syväsatamassa, jonne hän oli tullut Marialla.

11.7.2007

Keskiviikko aamuna puoli kahden maissa lähettiin ajamaan hyvissä ajoin kohti Rantasalmea. Menimme Haukiveden länsireunassa kulkevaa rantaväylää pitkin. Matkalla näimme myös pari muuta Tristania, jotka olivat menossa kokoontumisajoon. Olimme perillä Järvisydämessä iltapäivällä noin yhden maissa. Laiturilla meitä oli vastassa Tristanin henkilökuntaa ja Tristan klubin isäntä. Rannassa venekunnille jaettiin Tristan lippalakit sekä Tristan kassissa informaatiopaketti seuraavien päivien ohjelmasta. Veneen lokiin kertyi matkaa 23,3 meripeninkulmaa.
Yhteensä kokoontumisajoon osallistui noin 15 venettä, joista suurin osa veneistä oli uudempia liukuvarunkoisia mutta myös toinen uppoumarunkoinen Tristan oli meidän veneen lisäksi mukana. Neljän maissa suunnattiin keskiaikatyyliseen ravintola Piikatyttöön, jonka terassilla oli tervetuliaiskahvit. Samalla kerrottiin myös Porosalmen historiasta. Viideltä oli saunomisen vuoro savolaisessa saunamualimassa. Miehillä ja naisille oli omat puulämmitteiset saunat. Terassilta pääsi kylpypaljuun ja veteen laskevaan vesiliukumäkeen. Lisäksi ohjelmaan kuului kotaillanvietto Savon Loitsussa.

12.7.2007

Tässä vaiheessa matkaa Ixus II digikamera meni rikki, joten tästä eteenpäin tässä matkakertomuksessa olevat kuvat on otettu Nokian kamerakännykällä. Ixuksen ongelma alkoi sillä, että aluksi ensimmäiseen kuvaan tuli värivirhettä mutta seuraavat kuvat olivat normaaleja. Lopulta kamerani ei tallentanut kuin mustia tai värivirheellisiä kuvia. Reissun jälkeen selvisi ongelman aiheuttajaksi tyyppivika, joka johtuu kameran ccd-kennon johtojen irtoamisesta. Eli korjaus oli ilmainen, vaikkei takuuta ollutkaan enää voimassa. Sitten kävi niin, ettei kameraan ollut varaosia ja sain tilalle uuden Ixus 70 kameran.
Torstain ohjelma alkoi laituriparlamentilla, jossa puhuttiin muun muassa katsastuksesta sekä huviveneen ja laivan kohtaamisesta. Iltapäivällä kolmen maissa käytiin tutustumassa Hakoapajan Aikhituville noin puolen kilometrin päässä rannassa. Hakoapajan rakennukset on tehnyt järven pohjasta nostetuista tuhansia vuosia vanhoista hakopuista.
Ohjelma alkoi kahvitarjoilulla Hakovuoren näköalaterassilla. Tämän jälkeen käytiin tutustumassa Aikhituvan ja Savottasalin näyttelyihin. Oppaana toimi paikan isäntä kansantaiteilija Esa Heiskanen.
Hakotuvat ovat kokonaisuutena todella upea nähtävyys, kuvassa tyylikäs takka.
Ennen veneelle lähtöä käytiin vielä katsomassa Korppivuoren Pirtissä ollut Ruma-Puu näyttely.

13.7.2007

Perjantaina aamuna lähdettiin ajelemaan kohti Varkautta puoli kahden maissa, koska satamaan oli tulossa heti kokoontumisajon jälkeen vanhojen laivojen regatta.
Kaitasaaressa käytiin pitämässä ruokatauko, jonne matkaa oli 29 meripeninkulmaa. Samaan aikaan laituriin sattui Jon 30, jonka kotisatama on Vuorelassa. Kaitasaaren sauna oli edelleen hyvässä kunnossa. Neljän jälkeen jatkettiin kohti Leppävirran vierasvenelaituria Unnukassa, jonne matkaa oli 5,7 meripeninkulmaa. Myös Pertti tuli Marialla satamaan illalla.

14.7.2007

Aamulla jatkettiin matka kohti Konnuksen kanavaa septitankin tyhjentämisen jälkeen.
Iltapäivällä saavuttiin Kuopioon Maljalahden uuteen vierasvenesatamaan. Kuva otettu Maljapuron ylittävältä kaarisillalta. Matkaa kertyi 32,6 meripeninkulmaa. Myös makeavesi täydennys ja tankkaaminen sujui helposti, koska huoltolaituri on erillään varsinaisesta vierasvenelaiturista. Puoli kuuden aikaan jatkettiin matkaa kohti kotisatamaa, jossa oltiin perillä yhdeksän maissa.