Veneretki Soisalon ympäri 2018

10.7.2018

Ensimmäisenä päivänä lähdettiin matkaan Siilinjärveltä kohti Kuopio. Sää oli kuuma ja Juurusvesi oli tyynessä. Jännevirran uusi silta oli jo lähes valmis. Pirttiniemessä tankattiin makeavesitankki. Ilta alkoi jo hämärtymään, joten jäimme yöksi vierasvenelaituriin.

11.7.2018

Aamu valkeni tyynenä. Tämän jälkeen jatkettiin matkaa Keilakannan laituriin, jossa kävin kaupassa ostamassa jäätelöä. Perillä Iivarinsalossa oltiin jo hyvissä ajoin, eikä laiturissa ollut ruuhkaa. Rantasauna. Päärakennus. Illalla kierrettiin soutuveneellä Iivarinsalo ympäri. Pohjoispään laiturissa oli muutama vene. Useasti laituri on ollut täynnä veneitä.

12.7.2018

Matka jatkui kohti Leppävirtaa. Aamu Iivarinsalon laiturissa. Unnukan laitureissa oli yllättävän paljon veneitä Unnukalle näkyy tuulimyllyjä. Menimme Taipaleen vanhan kanavan alajuoksulle yöksi.

13.7.2018

Aamulla oli hyvä jatkaa matkaa kohti Järvisydäntä, kun sulutus oli jo tehty. Aluksi taivaalla oli muutamia pilviä. Nopeasti pilvet kuitenkin väistyivät ja saimme tehdä matkaa aurinkoisessa säässä. Järvisydämen kylpylä maastoutuu hyvin maisemaan. Sataman viereen oli tullut myös uusia maisemasviittejä. Kylpylässä on käytetty tyylikkäästi puuta ja kiviä. Vastaanoton yläpuolella on vanha ruuhi. Ulkouima-allas. Kylpylä rannalta katsottuna. Laiturinaapurina oli Järvisydämen houseboat. Päärakennus.

14.7.2018

Olavinlinna. Suihkulahde. Koululahdessa laitureita oltiin uusittu. Aiemmin vieraslaitureille oli erilliset portaat kylpylän ja keskustan väliseltä puiselta kävelysillalta. Tänä kesänä kävelysillan suuntaisesti oli tehty uusi laituri, joka yhdisti molemmat laiturit ja käynti laiturille oli hotellin edestä.

15.7.2018

Savonlinnassa kaupassa käynnin ja tankkausen jälkeen lähdettiin kotimatkalle. Ensimmäinen yö oltiin ankkurissa Hietasaaren edustalla Haukivedellä.

16.7.2018

Saimme nauttia kauniista iltaruskosta... sekä auringonnoususta. Oravi on vilkas veneilykohde. Mukava kohde pitää tauko tai yöpyä ennen kuin lähtee jatkamaan matkaa eteenpäin. Me käynnistimme moottorin uudestaan ja jatkoimme Kerman keitaalle yöksi. Iltarusko oli kaunis. Kermankeitaassa on polttoaineen tankkausmahdollisuus. Päärakennus.

17.7.2018

Aamulla jatkoimme matkaa Heinäveden reittiä ylös. Iltapäivällä saavuimme Jänissaloon. Sää oli aurinkoinen. Jänissalon päärakennus ja rantasauna. Uimaportaat saunarannasta ovat tukevat. Laiturissa oli jonkin verran veneitä. Auringonlasku.

18.7.2018

Ajettiin Jänissalossa kotisatamaan Siilinjärvelle. Jänissalossa makeavesipisteen letku on suojan sisällä. Ennen kuin suunnattiin kohti Mustinlahtea. Aamulla jatkettiin matkaa. Emme kuitenkaan pysähtyneet laituriin vaan kävimme kääntymässä lahdella. Isäni kertoi tulleensa lapsuudessaan laivalla Mustilahteen sukulaisiaan tapaamaan. Vielä hänen lapsuudessa alueella oli säännöllistä matkustajaliikennettä. Siellä tällä näkyy myös tukkien kiinnityspisteitä.